economie

Kobe Bryant wordt durfinvesteerder

Door ANP - 22 augustus 2016

LOS ANGELES (ANP) – Voormalig basketballer Kobe Bryant, die onlangs een glanzende carrière afsloot, wordt durfinvesteerder. De Amerikaan lanceert samen met ondernemer en belegger Jeff Stibel de firma Bryant Stibel, aldus zakenkrant The Wall Street Journal maandag.

Bryant Stibel, met 100 miljoen dollar in kas, investeert onder meer in technologie-, data- en mediabedrijven. De twee investeerden sinds 2013 al in zo’n 15 ondernemingen, waaronder sportmediawebsite The Players Tribune en videospelletjesdesigner Scopely, maar hebben hun samenwerking pas sinds het basketbalpensioen van Bryant geformaliseerd.

Bryant zette op 14 april, na twintig jaar en vijf kampioenschappen, een punt achter zijn loopbaan. De tweevoudig olympisch kampioen, die de bijnaam ‘Black Mamba’ had, leidde Los Angeles Lakers in zijn laatste wedstrijd met liefst zestig punten langs Utah Jazz.