economie

Koerssprong ING helpt AEX vooruit

Door ANP - 03 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is woensdag met winst de handel uitgegaan. De koerssprong van zwaargewicht ING gaf de graadmeter een flinke duw in de goede richting. Elders in Europa was het beeld gemengd.

De hoofdgraadmeter van het Damrak sloot met een winst van 0,4 procent op 440,36 punten. De MidKap verloor 0,2 procent en sloot op 619,10 punten. De graadmeters in Parijs en Londen sloten 0,2 procent lager. Frankfurt noteerde een plus van 0,3 procent.

ING werd door beleggers beloond voor onverwacht sterke kwartaalcijfers. Het aandeel was met een winst van 8,2 procent veruit de sterkste stijger in de AEX. De bank haalde vorig kwartaal veel meer winst dan analisten vooraf hadden voorspeld. Daarbij profiteerde ING van een verdere groei in de kredietverlening en betere prestaties op de financiële markten dan in het eerste kwartaal.