economie

‘Kwart personeel Belastingdienst wil weg’

Door ANP - 24 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De vrijwillige vertrekregeling bij de Belastingdienst is dusdanig populair dat 6900 van de circa 30.000 werknemers zich daarvoor hebben aangemeld. Dat blijkt uit gegevens die Het Financieele Dagblad (FD) heeft opgevraagd. Volgens de krant is daarmee de poging van de Belastingdienst om een uittocht van hoger geschoolde en ervaren medewerkers op cruciale posities te stoppen, mislukt.

De regeling in verband met een reorganisatie is bedoeld om 5000 personeelsleden uit zichzelf te laten vertrekken. De Belastingdienst neemt ook weer 1500 nieuwe medewerkers met kennis van moderne technieken aan.

Eerder werd al wel duidelijk dat de regeling veel populairder was dan voorzien. Daarop vervroegde de Belastingdienst de aanmeldingstermijn tot 1 september. Volgens het FD is mede daardoor de afgelopen weken een stormloop ontketend onder werknemers die weg willen.