economie

Lufthansa voorziet moeilijke maanden

Door ANP - 02 augustus 2016

FRANKFURT (ANP) – De luchtvaartsector gaat een zwaar halfjaar tegemoet, waarbij het passagiersvervoer sterk wordt geremd door de dreiging van terroristische aanslagen en de toenemende politieke en economische onzekerheid. Dat stelde de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa dinsdag bij de presentatie van haar resultaten van de afgelopen maanden.

Lufthansa waarschuwde onlangs al dat het zijn verwachtingen voor 2016 had getemperd. Door alle problemen waar de luchtvaart mee wordt geconfronteerd, zal het bedrijfsresultaat dit jaar krimpen, in plaats van de lichte groei die eerder nog werd voorspeld.

In het tweede kwartaal van dit jaar zakte het resultaat (ebit) met ruim 8 procent naar 582 miljoen euro. De omzet ging daarbij met 3 procent omlaag, naar 8,1 miljard euro. Met 437 miljoen euro kwam de nettowinst bijna een vijfde lager uit dan een jaar eerder.