economie

Meer banen behouden bij doorstart McGregor

Door ANP - 01 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – Modehuis McGregor gaat bij zijn doorstart als Doniger Fashion Group toch met meer mensen verder dan vrijdag werd gemeld. Er mogen uiteindelijk 377 oud-werknemers blijven. Dat is de uitkomst van nader overleg dat de curatoren met de nieuwe eigenaren hebben gevoerd.

Vrijdag kwam aan het licht dat de nieuwe directie alsnog afscheid wilde nemen van tweehonderd oudgedienden. De curatoren waren daarover ,,onaangenaam verrast”, omdat hen eerder was toegezegd dat het bedrijf in Nederland met vijfhonderd man door zou gaan. Daarom wilden ze opnieuw met Doniger in gesprek.

Volgens een woordvoerder van de curatoren is het nog steeds zo dat een deel van het personeel dat langer in dienst was, geen nieuw contract krijgt. Maar nu betreft het ruim 120 oudgedienden, in plaats van de vrijdag genoemde tweehonderd.