economie

‘Minder lege kantoren op Zuidas dan ooit’

Door ANP - 23 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De leegstand van kantoren op de Zuidas in Amsterdam is gedaald naar het laagste niveau ooit. In hét zakencentrum van Nederland stond in de eerste helft van dit jaar 4,4 procent van de beschikbare kantoorruimte leeg, blijkt dinsdag uit een inventarisatie van vastgoedadviseur JLL.

De daling van de leegstand in het gebied rondom treinstation Amsterdam Zuid komt door de aantrekkende vraag en het beperkte aanbod van nieuwbouw. Ook zijn enkele grote kantoren van onder meer chemiebedrijf AkzoNobel en jurist Stibbe tijdelijk niet beschikbaar door renovatiewerkzaamheden.

De schaarste op de Zuidas leidt tot stijgende huurprijzen. Ook moeten bedrijven vaker noodgedwongen kiezen voor een locatie elders. Volgens JLL is het daarom belangrijk dat er nieuwe kantoren bij worden gebouwd in het gebied.