economie

Nieuwe klap VW in Zuid-Korea

Door ANP - 02 augustus 2016

SEOUL (ANP) – Zuid-Korea heeft de verkopen van de meeste modellen van automaker Volkswagen opgeschort. Volgens de autoriteiten zou de Duitse automaker documenten hebben vervalst bij tests die de uitstoot van schadelijke stoffen en het geluidsniveau meten. Het betekent een nieuwe klap voor de reputatie van het Volkswagenconcern, dat nog altijd worstelt met de gevolgen van het dieselschandaal.

In totaal zou dinsdag de certificering zijn ingetrokken van circa tachtig modellen van Volkswagen, maar ook van auto’s van Audi en Bentley die behoren tot het Volkswagen-concern. Daarnaast kreeg het Duitse bedrijf een boete van 17,8 miljard won (14,4 miljoen euro).

Hoewel Zuid-Korea een relatief kleine markt is voor Volkswagen, is het wel een van de snelstgroeiende markten voor luxere wagens zoals de modellen van Audi en Bentley.