economie

Nieuwe Tesla kan verder op sterkere batterij

Door ANP - 23 augustus 2016

PALO ALTO (ANP) – Autofabrikant Tesla komt met nieuwe modellen die dankzij een sterkere batterij verder kunnen rijden dan hun voorgangers. Dat maakte de fabrikant van elektrische auto’s dinsdag bekend.

De Models S-sedan en de Model X-suv kunnen met de nieuwe batterij 315 mijl (507 kilometer) afleggen voordat ze weer moeten worden opgeladen, zei Tesla-topman Elon Musk bij de presentatie van de nieuwe modellen. De reikwijdte van Tesla’s bedraagt nu zo’n 210 tot 270 mijl.

De nieuwe batterij maakt de nieuwe Model S volgens Musk ook de snelste auto ter wereld. De sedan zou volgens hem in 2,5 seconden kunnen optrekken van 0 tot 100 kilometer (60 mijl) per uur. Porsche en Ferrari hebben in het verleden snellere auto’s gemaakt, gaf Tesla toe. Maar die zijn inmiddels uit productie gehaald.