economie

Nikkei herstelt van openingsdip

Door ANP - 01 augustus 2016

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Japan is maandag met winst de handel uitgegaan. De graadmeter in Tokio herstelde van een dip in de vroege handel, die nog leek samen te hangen met de teleurstelling over het uitblijven van grote nieuwe impulsen vanuit de Bank of Japan.

De Nikkei-index sloot uiteindelijk 0,4 procent hoger op 16.635,77 punten. Beleggers leken in eerste instantie nog altijd beduusd van de geringe extra stimuleringsmaatregelen die de Bank of Japan vrijdag aangekondigde. De hoop is nu gevestigd op premier Shinzo Abe, die vorige week een omvangrijke economische stimulans vanuit de overheid beloofde.

Verder werden wisselende cijfers over de Chinese industrie verwerkt. Volgens de onderzoeksbureaus Markit en Caixin heeft de bedrijvigheid in de industrie van de tweede economie van de wereld in juli groei laten zien, terwijl gegevens van de Chinese overheid juist wijzen op een minieme krimp.

Bij de belangrijkste beurzen elders in het Verre Oosten won de Kospi 0,7 procent. De beurs in Hongkong noteerde tussentijds 1,4 procent in de plus, terwijl de All Ordinaries in Sydney een winst van 0,5 procent liet noteren. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds bijna 1 procent lager.