economie

Nikkei sluit met winst

Door ANP - 17 augustus 2016

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Japan is woensdag met winst gesloten. Exporteurs profiteerden van een gunstige ontwikkeling van de yen, terwijl oliebedrijven in Tokio wat lucht kregen door de stijgende olieprijs.

De toonaangevende Nikkei-index steeg 0,9 procent naar 16.745,64 punten. De yen sterkte aanvankelijk aan tot een van de hoogste punten ten opzichte van de dollar van dit jaar, maar gaf later op de handelsdag weer wat terrein prijs. De dollar werd iets aantrekkelijker voor investeerders doordat een vooraanstaande Amerikaanse centrale bankier wees op de mogelijkheid voor een renteverhoging in de Verenigde Staten in september.

Elders in de regio toonden de beurzen weinig beweging. De Kospi in Seoul en de All Ordinaries in Sydney bleven nagenoeg vlak. De beurs in Hongkong stond in de middaghandel 0,3 procent in de plus.