economie

Nikkei sluit week af met verliesbeurt

Door ANP - 26 augustus 2016

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met verlies de handel uitgegaan. Beleggers in Tokio zijn net als in Europa en de VS in afwachting van de speech van Fed-preses Janet Yellen, die later op vrijdag mogelijk meer loslaat over een eventuele rentestap volgende maand.

De Nikkei-index sloot met een verlies van 1,2 procent op 16.360,71 punten. Onder meer automakers deden een stap terug. Zwaargewicht Toyota verloor ruim 3 procent, terwijl Mazda en Nissan 1 tot 2 procent inleverden. Verder vielen de verliezen bij verzekeraars op.

Spelletjesmaker Capcom behoorde met een winst van 5 procent tot de sterkste stijgers. Het bedrijf kondigde een omvangrijk aandeleninkoopprogramma aan.

Elders in Azië was het beeld verdeeld. Zo stond de graadmeter in Hongkong tussentijds 0,5 procent hoger, terwijl de Kospi in Seoul 0,4 procent inleverde. Ook de All Ordinaries deed een stap terug. De Australische graadmeter sloot 0,5 procent lager.