economie

NN uitblinker op groen Damrak

Door ANP - 18 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – Verzekeraar NN Group was donderdag de grote winnaar op de beurs. Het aandeel was zeer in trek na bekendmaking van goede resultaten. Verder verwerkten beleggers de notulen van de Fed van de avond tevoren. De Amerikaanse centrale bank liet doorschemeren dat een rentestap niet nabij is.

De Europese aandelenbeurzen sloten overwegend met winst. De AEX-index op Beursplein sloot 0,9 procent in de plus op 451,69 punten. De MidKap steeg 1,1 procent tot 642,43 punten. De indices in Londen, Parijs en Frankfurt wonnen 0,1 tot 0,6 procent.

NN was met afstand lijstaanvoerder in de AEX met een winst van 8,8 procent. NN had te kampen met stevige claims door noodweer, maar dat gold ook voor branchegenoten die de boeken al eerder openden. De resultaten van de verzekeraar overtroffen de verwachtingen van analisten.