economie

Noodweer raakt winst Delta Lloyd

Door ANP - 17 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – Delta Lloyd heeft zijn winst afgelopen maanden zien dalen, vooral door het noodweer dat het zuiden van Nederland in juni trof. De verzekeraar wist de afgelopen maanden zijn kapitaalbuffer echter aanzienlijk te versterken, zo werd woensdag bekendgemaakt.

De bruto operationele winst van Delta Lloyd zakte in de eerste helft van 2016 met bijna 40 procent, naar 320 miljoen euro. De regen- en hagelstormen in Nederland zorgden daarbij voor een kostenpost van 44 miljoen euro. Verder drukten tegenvallende ontwikkelingen bij levensverzekeringen de winst.

De kapitaalbuffer groeide aanzienlijk, onder meer door de fel betwiste uitgifte van nieuwe aandelen eerder dit jaar. De buffer (Solvency II-ratio) bedraagt nu 1,73 keer het minimumniveau, waarmee de verzekeraar aan de bovenkant van zijn eigen verwachtingen is uitgekomen.