economie

Opslagtanks Vopak bijna tot rand gevuld

Door ANP - 19 augustus 2016

ROTTERDAM (ANP) – Tankopslagbedrijf Vopak heeft in de eerste helft van dit jaar de bezettingsgraad van zijn opslagtanks zien stijgen tot 94 procent, van 91 procent een jaar eerder. Vopak profiteert van de lage olieprijs en het ruime aanbod op de oliemarkt omdat daardoor de vraag naar opslagcapaciteit groot is.

Het bedrijf sprak vrijdag van gunstige marktomstandigheden, die een gezonde basis vormen voor de prestaties in heel 2016. Vopak had eerder de verwachting uitgesproken dat de bezettingsgraad dit jaar boven de 90 procent zou uitkomen.

De omzet kwam in de afgelopen periode uit op 679,9 miljoen euro, een daling van 3 procent. Dat kwam echter door desinvesteringen en negatieve wisselkoerseffecten. Het bedrijfsresultaat (ebitda) voor afschrijvingen en exclusief bijzondere posten ging met 3 procent omhoog tot 420,9 miljoen euro.