economie

Piloten easyJet leggen werk opnieuw neer

Door ANP - 21 augustus 2016

BADHOEVEDORP (ANP) – De piloten van easyJet die vanaf de basis Schiphol werken, leggen het werk maandag voor de vierde keer neer. Dit meldde de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers zondag.

De werkonderbreking door de Nederlandse easyJet-piloten piloten duurt maandag van 04.00 uur tot 12.00 uur. Inzet van de staking is een betere cao met doorbetaling bij ziekte, minder vermoeiende roosters, meer grip op het rooster en een beter pensioen.

Passagiers van de prijsvechter moeten rekening houden met overlast. ,,De werkonderbrekingen bij easyJet zullen de komende tijd beperkt blijven tot doordeweekse dagen. De rechter heeft ons immers voorlopig de mogelijkheid ontnomen om in de weekenden te staken. Het easyJet-management blijven wij gezien hun opstelling verantwoordelijk houden voor de eventuele gevolgen”, aldus VNV-voorzitter Steven Verhagen.