economie

Prijs lpg op laagste niveau sinds 2010

Door ANP - 18 augustus 2016

EINDHOVEN (ANP) – De prijs van autogas heeft het laagste niveau bereikt sinds het najaar van 2010. De prijs aan de pomp voor een liter lpg zakte woensdag naar 0,708 euro, meldde consumentencollectief UnitedConsumers.

De prijsdaling wordt volgens de organisatie aan de ene kant veroorzaakt door een overaanbod van gas. Daarnaast is de vraag tanende. Het gebruik van lpg als motorbrandstof in Nederland is afgelopen tijd namelijk met ruim 20 procent afgenomen.

Ook benzine en diesel worden volgens het consumentencollectief nog steeds goedkoper. Die prijsdalingen zijn echter beperkter dan bij lpg. Voor benzine en diesel geldt dat de pompprijs voor meer dan de helft bestaat uit belastingen en accijnzen. Bij lpg geldt dat slechts voor een derde van de prijs.