economie

Rechter: hervat leveringen aan Volkswagen

Door ANP - 19 augustus 2016

BRAUNSCHWEIG (ANP/BLOOMBERG) – Ernstige productieproblemen bij Volkswagen door een probleem met een leverancier lijken afgewend. De rechtbank in Braunschweig oordeelde vrijdag dat de leveringen aan de automaker moeten worden hervat, meldt het weekblad Der Spiegel. Het gaat om de levering van materiaal voor stoelen en onderdelen van versnellingsbakken.

Sinds donderdag worden in de Volkswagen-fabriek in Emden kortere diensten gedraaid wegens leveringsproblemen. Voor zo’n 80 procent van de 9000 werknemers daar was werktijdverkorting aangevraagd. Volkswagen liet weten te overwegen soortgelijke maatregelen te nemen in Zwickau, Braunschweig en in Wolfsburg.

In Emden rollen normaliter dagelijks 1250 auto’s uit de fabriek. Op de hoofdlocatie van de autobouwer in Wolfsburg worden dagelijks 3800 voertuigen gemaakt, waaronder de populaire Golf.