economie

Royal Delft verkoopt meer pannen en bestek

Door ANP - 26 augustus 2016

DELFT (ANP) – Royal Delft Group heeft het afgelopen halfjaar goede zaken gedaan met zijn divisie BK Cookware. De tak die pannen en bestek maakt, stuwde de omzet, zo meldt het bedrijf dat vooral bekend is als fabrikant van Delfts blauw aardewerk en ook kristalwerk maakt.

De oudste beursgenoteerde onderneming in Amsterdam zag de omzet, ondanks de malaise in de retail, met 16 procent stijgen tot 11,8 miljoen euro. Pannen en bestek vonden vooral aftrek via het grootwinkelbedijf van het concern. Toeristen spendeerden iets minder aan Delfts blauw, maar dat werd gecompenseerd door hogere verkopen in de zakelijke markt.

Royal Delft voelt naast de problemen in de toeristische sector en in de retail ook druk door de prijs van de dollar. Vanwege de onzekerheden geeft het bedrijf geen verwachting voor de resultaten in de tweede helft van het jaar.