economie

RTL verhoogt winstverwachting

Door ANP - 25 augustus 2016

LUXEMBURG (ANP) – Mediabedrijf RTL Group is positiever geworden over de resultaten die dit jaar kunnen worden geboekt. Mede dankzij een sterk eerste halfjaar kan 2016 een beter resultaat opleveren dan 2015, meldde het moederbedrijf van onder meer de Nederlandse RTL-zenders donderdag.

RTL zag de omzet in de eerste helft van dit jaar met ruim 3 procent stijgen naar 2,9 miljard euro, onder meer door groei bij RTL Nederland. Het bedrijfsresultaat (ebita) liep afgelopen halfjaar met bijna 9 procent op naar 580 miljoen euro. Onder de streep zakte de nettowinst, vooral door hogere belastingen, met 3 procent naar 341 miljoen euro.

Het mediabedrijf verwacht nu dat het bedrijfsresultaat dit jaar met 1 tot 2,5 procent zal stijgen, terwijl eerder op een stabilisering werd gerekend. De prognose voor de omzet bleef onveranderd. Die neemt naar schatting met 2,5 à 5 procent toe.