economie

Salzgitter ontkent fusiegesprek Thyssenkrupp

Door ANP - 18 augustus 2016

ESSEN (ANP) – Het Duitse staalbedrijf Salzgitter ontkent dat wordt gesproken met de eveneens Duitse branchegenoot Thyssenkrupp over een fusie. Een bericht daarover van prijsnoterings- en informatiebureau voor de grondstoffenmarkt Platts is ongefundeerd, zo zegt een woordvoerder in een reactie.

De Duitse overheid zou volgens Platts achter de samensmelting van de twee Duitse bedrijven staan. Op die manier zou namelijk voorkomen worden dat buitenlandse gegadigden een vinger in de pap krijgen.

Een van die buitenlandse bedrijven is het Indiase Tata Steel, moederbedrijf van de hoogovens in IJmuiden. Thyssenkrupp zou ook nog met Tata in gesprek zijn, maar onzekerheid over de levensvatbaarheid van de Britse tak van die onderneming zit vorderingen vooralsnog in de weg.

ThyssenKrupp herhaalt in een reactie het eerdere standpunt dat consolidatie op de Europese staalmarkt logisch is vanwege de overcapaciteit, de zwakke vraag en grote export van goedkoop staal door China. De staalprijzen staan daardoor zwaar onder druk, waardoor staalproducenten in de kosten moeten snijden. Het bedrijf zegt dat met Tata en andere bedrijven wordt gesproken.