economie

Spooracties bij Arriva in Groningen

Door ANP - 29 augustus 2016

GRONINGEN (ANP) – Leden van de vakbond VVMC werkzaam bij treinvervoerders Arriva en Syntus leggen dinsdagochtend op standplaats Groningen het werk voor enkele uren neer. Het treinpersoneel is het niet eens met het eindbod voor een nieuwe cao.

,,Helaas constateren wij al maanden dat Arriva en Syntus de VVMC op geen enkele wijze tegemoet wil komen. Dit betreuren wij ten zeerste. Uiteraard zijn wij bereid om in overleg te treden voor het waarborgen van de veiligheid tijdens de acties. Deze aankondiging is tijdig gedaan zodat Arriva voldoende tijd heeft om maatregelen te treffen. Tijdens de staking zullen wij trachten de reiziger zoveel mogelijk te ontzien zodat deze daar zo min mogelijk last van ondervindt”, aldus vakbondsbestuurder Wim Eilerts.

Arriva verzorgt onder meer het treinverkeer uit Groningen naar Bad Nieuweschans, Delfzijl, Roodeschool en Leeuwarden.