economie

Sportgigant Adidas financieel in topvorm

Door ANP - 04 augustus 2016

HERZOGENAURACH (ANP) – Sportgigant Adidas verkeert in financiële topvorm. Volgens scheidend topman Herbert Hainer ligt het merk op koers om dit jaar records te breken, zo zei hij donderdag in een toelichting op de kwartaalresultaten.

Adidas zag zijn nettowinst in de drie maanden tot juli op jaarbasis bijna verdubbelen, tot 291 miljoen euro. De omzet steeg 13 procent naar 4,4 miljard euro. In Noord-Amerika wint Adidas steeds meer marktaandeel van marktleider Nike. De omzet steeg in die regio met 26 procent. China en omstreken presteerde als regio het sterkst met een omzet die 30 procent groeide.

Vorige week lichtte Adidas met de verhoging van zijn prognoses voor heel 2016 al een tipje van de sluier op van de goede resultaten die het zou overleggen. Daarbij gaf Adidas aan over heel 2016 een winst van 975 miljoen tot 1 miljard euro in de boeken te zetten.