economie

Staking bij KLM raakt duizenden passagiers

Door ANP - 03 augustus 2016

SCHIPHOL (ANP) – De aangekondigde staking van grondpersoneel van KLM heeft waarschijnlijk gevolgen voor 12.000 passagiers. Dat denkt de luchtvaartmaatschappij. KLM schat dat aan de actie woensdagavond hooguit 250 leden van vakbond FNV meedoen, maar de impact is wel groot. De verwachte schade bedraagt 3 tot 4 miljoen euro.

Het bedrijf houdt daarbij rekening met vertragingen, mensen die hun aansluiting missen of bagage die achterblijft. Reizigers wordt aangeraden de website van KLM goed in de gaten te houden. Daarop kunnen zij zien hoe groot hun vertraging is.

Actievoerende grondmedewerkers van KLM handelen woensdagavond anderhalf uur lang geen passagiersvliegtuigen af. Van 19.30 uur tot 21.00 uur wordt er geen bagage ingeladen of uitgeladen. Maar of de actie doorgaat, is nog niet helemaal zeker. KLM heeft een kort geding aangespannen tegen FNV om de staking te laten verbieden. Die zaak dient woensdagmiddag.