economie

Tegenvallers drukken winst SNS Bank

Door ANP - 25 augustus 2016

UTRECHT (ANP) – SNS Bank heeft zijn nettowinst afgelopen halfjaar met een kwart zien dalen naar 181 miljoen euro. Dit kwam vooral door eenmalige tegenvallers, meldde de genationaliseerde bank donderdag.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten zakte de winst met 2 procent naar 193 miljoen euro. Die daling ontstond vooral door de lage rente en hogere wettelijke heffingen. Aan de andere kant was SNS door de aantrekkende economie en huizenmarkt aanzienlijk minder geld kwijt aan verliezen op oninbare leningen. De stroppenpot slonk met 89 miljoen euro.

SNS Bank trok afgelopen halfjaar per saldo 30.000 nieuwe klanten en verstrekte daarbij vooral meer nieuwe hypotheken dan een jaar eerder. Het marktaandeel op het vlak van nieuwe particuliere hypotheken steeg van iets meer dan 4 procent naar bijna 5 procent.