economie

Tesla neemt SolarCity over

Door ANP - 01 augustus 2016

PALO ALTO (ANP) – De maker van elektrische auto’s Tesla Motors lijft definitief zonnepanelenmaker SolarCity in. Met de deal is een bedrag gemoeid van 2,6 miljard dollar, waarmee het de grootste overeenkomst is in de historie van de zonnepanelenindustrie. Opvallend detail is dat Tesla-topman Elon Musk ook aan het hoofd staat van SolarCity.

De overname komt niet geheel als een verrassing aangezien Musk het plan eerder al toelichtte. Gecombineerd met de batterijtechnologie van Tesla moeten consumenten hun eigen stroomvoorziening kunnen regelen. Nu is de opslag van zelf opgewekte energie nog lastig voor bezitters van zonnepanelen. Kenners vragen zich echter hardop af of Musk over voldoende kennis beschikt om de bedrijven van elkaar te laten profiteren.

Aandeelhouders moeten nog akkoord gaan met de transactie. Musk die aandelen heeft in beide ondernemingen, onthoudt zich daarbij van stemming, zei hij eerder. Ook andere bestuurders zullen om die reden niet meestemmen.