economie

Thuisbezorgd verkoopt Britse tak aan Just Eat

Door ANP - 17 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – Maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl heeft zijn Britse activiteiten verkocht aan branchegenoot Just Eat. Dat bevestigt een woordvoerder van moederbedrijf Takeaway.com. De Britse site van Takeaway.com verwijst inmiddels door naar die van Just Eat.

De Britse tak kwam volgens de zegsman niet echt van de grond en er was geen zicht meer op winstgevendheid. ,,Je hebt in deze branche een bepaalde schaal nodig vanwege de hoge kosten voor onder meer marketing. We zagen dat we in het Verenigd Koninkrijk niet de gewenste groei doormaakten.”

Eerder deze maand nam het Nederlandse bedrijf juist de activiteiten in de Benelux van Just Eat over. De verkoop aan Just Eat staat los van die eerdere deal.

Over de verkoop zijn geen financiële details bekendgemaakt, maar het stoppen in het Verenigd Koninkrijk heeft geen grote gevolgen voor Takeaway.com, zegt de woordvoerder.