economie

‘ThyssenKrupp in gesprek met Salzgitter’

Door ANP - 18 augustus 2016

ESSEN (ANP) – De Duitse staalgigant ThyssenKrupp praat met het eveneens Duitse Salzgitter over een fusie. De Duitse overheid heeft een voorkeur voor de samensmelting van de bedrijven om buitenlandse betrokkenheid van andere gegadigden buiten de deur te houden. Dat meldt Platts donderdag op basis van ingewijden.

ThyssenKrupp is ook nog in gesprek met het Indiase Tata Steel, moederbedrijf van de hoogovens in IJmuiden, over een bundeling van de krachten. Onzekerheid over de levensvatbaarheid van de Britse tak van Tata zit vorderingen vooralsnog echter in de weg.

Topman Heinrich Hiesinger van ThyssenKrupp heeft eerder aangegeven dat consolidatie op de Europese staalmarkt logisch zou zijn, vanwege de overcapaciteit, de zwakke vraag en grote export van goedkoop staal door China. De staalprijzen staan daardoor zwaar onder druk, waardoor staalproducenten in de kosten moeten snijden.