economie

Time Warner stapt in streamingdienst Hulu

Door ANP - 03 augustus 2016

NEW YORK (ANP) – Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner neemt een belang van 10 procent in streamingdienst Hulu. Dat maakte het moederbedrijf van onder meer HBO, CNN en de filmstudio’s van Warner Bros woensdag bekend, zonder op bedragen in te gaan.

De programma’s van diverse zenders van Time Warner, zoals TNT, TBS, CNN en Cartoon Network, zullen door de deal live en on demand beschikbaar zijn op Hulu, een concurrent van onder meer Netflix. Time Warner schaart zich met de investering bij onder meer Walt Disney, 21st Century Fox en Comcast, die eerder al in Hulu stapten.

Time Warner zag zijn omzet en winst vorig kwartaal dalen. De pijn zat vooral bij onderdeel Warner Bros, dat vorig jaar wist te profiteren van populaire games, films en series, maar nu op nieuwe hits wacht.