economie

Van Lanschot houdt winst op peil

Door ANP - 24 augustus 2016

DEN BOSCH (ANP) – Van Lanschot heeft in een turbulente eerste jaarhelft het hoofd boven water weten te houden. De Bossche vermogensbeheerder boekte een onderliggende nettowinst van 37,7 miljoen euro, net zoveel als een jaar eerder.

Van Lanschot beheerde halverwege het jaar in totaal ruim 66 miljard euro aan spaargeld en beleggingen voor zijn klanten. Dat is 5 procent meer dan eind 2015. De toename is het gevolg van een netto-instroom van 2,7 miljard euro en een positief koerseffect van 1,6 miljard euro.

De zakelijke kredietportefeuille is de afgelopen periode verder afgebouwd. Daardoor zijn ook de risico’s op wanbetaling verminderd. Dat heeft geleid tot een vrijval van 1,7 miljoen euro aan eerder getroffen voorzieningen. Vorig jaar moest in de eerste jaarhelft nog per saldo bijna 32 miljoen euro worden toegevoegd aan de stroppenpot.