economie

‘Viacom-topman krijgt 72 miljoen dollar mee’

Door ANP - 19 augustus 2016

NEW YORK (ANP) – Mediabedrijf Viacom en grootaandeelhouder Sumner Redstone zijn het na maanden gesteggel eens geworden met topman Philippe Dauman over het beëindigen van diens contract. Dauman krijgt 72 miljoen dollar mee, zo melden ingewijden vrijdag.

De schikking is kostbaar, maar wordt toch gezien als een overwinning voor de 93-jarige Redstone en zijn dochter Shari. De twee hebben samen een controlerend belang van 80 procent in Viacom en proberen Dauman al tijden te lozen. Daarmee wilden ze onder meer voorkomen dat hij een grotere vinger in de pap zou krijgen bij een overlijden van Redstone senior.

Dauman was naar de rechter gestapt en claimde dat Redstone mentaal niet meer in orde zou zijn en onder druk zou worden gezet door zijn dochter. Het bereikte akkoord voorziet in een terugtrekking van Dauman uit het bestuur in september, waarna hem de gelegenheid wordt geboden zijn belang in Viacom te verkopen.