economie

Vivendi gaat snijden in kosten Canal Plus

Door ANP - 25 augustus 2016

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) – Het Franse mediabedrijf Vivendi staat voor een reorganisatie bij zijn betaal-tv zender Canal Plus. Met de ingreep moet op den duur 300 miljoen euro worden bespaard. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

Dit jaar al moeten de kosten bij het onderdeel al 60 tot 80 miljoen euro worden teruggeschroefd. Met de ingreep wil Vivendi tegen 2018 ‘break-even’ draaien met Canal Plus. Vooral in Frankrijk kost het onderdeel geld, waarbij de zender steeds meer abonnees verliest.

In april sprak Vivendi al de verwachting uit dat Canal Plus dit jaar een operationeel verlies van meer dan 400 miljoen euro in de boeken zal zetten. Over 2015 was het resultaat 264 miljoen euro negatief.

Vivendi zag zijn winst afgelopen kwartaal met meer dan 3 procent dalen tot 187 miljoen euro. Daarmee viel de winst lager uit dan waar analisten door de bank genomen vanuit gingen.