economie

‘Volkswagen beëindigt ruzie met leverancier’

Door ANP - 23 augustus 2016

WOLFSBURG (ANP) – De grote productieproblemen bij zes fabrieken van automaker Volkswagen lijken voorbij. De fabrikant heeft een deal gesloten met een leverancier van onderdelen waardoor de productie weer op gang kan komen, zo meldt de Hannoversche Allgemeine Zeitung dinsdag.

Door het conflict kwam de productie van de populaire merken Golf en Passat stil te liggen. Voor duizenden Volkswagen-medewerkers werd werktijdverkorting aangevraagd. De schade werd door analisten geschat op 50 miljoen tot 100 miljoen euro per week.

De problemen bij VW ontstonden door een betalingsconflict met Prevent Group, dat eigenaar is van twee bedrijven die materiaal voor stoelen en onderdelen van versnellingsbakken leveren. Die staakten daarop vorige week hun leveringen.