economie

‘Volkswagen schikt met autodealers VS’

Door ANP - 25 augustus 2016

SAN FRANSISCO (ANP) – Automaker Volkswagen zou een schikking hebben getroffen met circa 650 Volkswagendealers in de Verenigde Staten die kampen met de nasleep van het dieselschandaal. Volgens persbureau Reuters wordt later op donderdag de overeenkomst bekrachtigd en worden de autodealers gecompenseerd voor de geleden schade.

De automakers kampen al een jaar lang met problemen. Zo zijn auto’s met vervuilende dieselmotoren uitgesloten van verkoop. Daarnaast moet worden opgebokst tegen imagoschade, wat de verkopen ook geen goed doet.

Eerder bereikte Volkswagen al een akkoord in de VS om een pakket aan maatregelen voor reparatie of terugkoop van dieselwagens met sjoemelsoftware ter waarde van 14,7 miljard dollar. Het bedrag van de schikking met de autodealers wordt naar verwachting niet bekendgemaakt.