economie

Volkswagen treft schikking met dealers VS

Door ANP - 25 augustus 2016

SAN FRANSISCO (ANP/RTR) – Automaker Volkswagen heeft een voorlopige schikking getroffen ter compensatie van circa 650 Volkswagendealers in de Verenigde Staten die kampen met de nasleep van het dieselschandaal. De overeenkomst werd donderdag in een rechtbank in San Francisco ondertekend. De details van de overeenkomst worden eind september bekendgemaakt.

De autodealers kampen al een jaar lang met problemen. Zo zijn auto’s met vervuilende dieselmotoren uitgesloten van verkoop. Daarnaast moet worden opgebokst tegen imagoschade, wat de verkopen ook geen goed doet.

Eerder bereikte Volkswagen al een akkoord in de VS over een pakket aan maatregelen voor reparatie of terugkoop van dieselwagens met sjoemelsoftware ter waarde van 14,7 miljard dollar. Ook staat Volkswagen nog een boete te wachten van justitie in de VS.