economie

Vopak onderuit in negatieve AEX

Door ANP - 19 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is vrijdag lager gesloten. Ook elders in Europa gingen de graadmeters met verlies het weekeinde in. Op Beursplein 5 gingen de aandelen van tankopslagbedrijf Vopak en detacheerder Brunel in de uitverkoop na de publicatie van de kwartaalcijfers.

De AEX-index sloot uiteindelijk met een verlies van 0,7 procent op 448,72 punten. De MidKap sloot een fractie lager op 642,28 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tot 0,8 procent in.

Vopak was met een min van 7,1 procent de sterkste daler in de AEX. Het bedrijf zag de bezettingsgraad van zijn opslagtanks afgelopen maanden weliswaar stijgen, maar analisten concludeerden dat de cijfers over het algemeen tegenvielen. Daarbij boekte Vopak onverwacht grote afschrijvingen.