economie

Wal-Mart wint op stug Wall Street

Door ANP - 18 augustus 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenbeurzen schommelden donderdag rond de slotstanden van een dag eerder. Beleggers verwerkten onder meer resultaten van retailgigant Wal-Mart, die de verwachtingen van analisten overtroffen. Ook werd gekeken naar Cisco Systems. Verder lagen de notulen van de meest recente rentevergadering van de Federal Reserve nog vers in het geheugen.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent lager op 18.554 punten. De S&P 500 stond vlak op 2182 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,1 procent op 5234 punten.

Wal-Mart werd door beleggers beloond met een plus van 1,5 procent. Het supermarktconcern gaf na een goed tweede kwartaal aan positiever te zijn geworden over de winst voor het gehele jaar. Het bedrijf zag de verkopen in Amerikaanse winkels die minstens een jaar open zijn sterker stijgen dan analisten hadden verwacht.

Cisco Systems

Cisco Systems leverde 1,5 procent in na de bekendmaking wereldwijd 5500 banen te gaan schrappen, ofwel 7 procent van het personeelsbestand. Volgens de producent van netwerkapparatuur is dat nodig om de kosten in de hand te houden.

Hormel Foods opende ook de boeken. Het bedrijf dat onder meer Spam maakt, overtrof de verwachtingen van analisten en won 2,4 procent.

Twitter zakte 5,9 procent na een adviesverlaging door Evercore.

Euro

Financieel dienstverlener Cardinal Financial verloor 2,6 procent nadat bekend werd dat branchegenoot United Bankshares het bedrijf overneemt. Met de deal is een bedrag van 912 miljoen dollar gemoeid. United Bankshares verloor 0,1 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,9 procent naar 48,15 dollar. Brent werd 1,9 procent duurder bij 50,81 dollar per vat. De euro werd voor 1,1335 dollar verhandeld, tegen 1,1336 dollar bij het slot van de Europese beurzen.