economie

Wall Street blijft dicht bij huis

Door ANP - 18 augustus 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenbeurzen kwamen donderdag nauwelijks in beweging. Beleggers waren nog in de ban van de notulen van de meest recente rentevergadering van de Federal Reserve. Daaruit werd opgemaakt dat een rentestap niet nabij is. Verder werd onder meer gekeken naar resultaten van retailgigant Wal-Mart, die de verwachtingen van analisten overtroffen.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 21.30 uur (Nederlandse tijd) vlak op 18.582 punten. De S&P 500 stond 0,2 procent hoger op 2185 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent op 5239 punten.

Beleggers beloonden Wal-Mart met een plus van 1,6 procent. Het supermarktconcern gaf na een goed tweede kwartaal aan positiever te zijn geworden over de winst voor het gehele jaar. De verkopen in Amerikaanse winkels die minstens een jaar open zijn stegen sterker dan verwacht.

Cisco Systems

Cisco Systems opende ook de boeken en leverde 1,2 procent in. De producent van netwerkapparatuur maakte bekend wereldwijd 5500 banen te gaan schrappen, ofwel 7 procent van het personeelsbestand. Volgens het bedrijf is dat nodig om de kosten in de hand te houden.

Hormel Foods verhoogde zijn winstverwachtingen voor het hele jaar. Het bedrijf dat onder meer Spam maakt, presenteerde resultaten die de verwachtingen van analisten overtroffen. Het aandeel steeg 2 procent.

Euro

Twitter zakte 5,6 procent na een adviesverlaging door Evercore. In een toelichting zei een analist dat Twitter worstelt op de advertentiemarkt en veel last heeft van concurrenten als Snapchat.

Financieel dienstverlener Cardinal Financial verloor 2,7 procent nadat bekend werd dat branchegenoot United Bankshares het bedrijf overneemt. Met de deal is een bedrag van 912 miljoen dollar gemoeid. Het aandeel United Bankshares kwam niet in beweging.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,9 procent naar 48,15 dollar. Brent werd 1,8 procent duurder bij 50,75 dollar per vat. De euro werd voor 1,1354 dollar verhandeld, tegen 1,1336 dollar bij het slot van de Europese beurzen.