economie

Wall Street opent handelsweek negatief

Door ANP - 22 augustus 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met verliezen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers verwerken uitspraken van de vicepresident van de Federal Reserve (Fed), Stanley Fischer, die suggereerde dat een rentestap dit jaar een optie is. Verder weet farmaceut Pfizer de aandacht op zich gericht nadat het bekendmaakte branchegenoot Medivation in te lijven.

Kort na de openigsbel stond de Dow-Jonesindex 0,3 procent lager op 18.490 punten. De brede S&P 500 verloor 0,2 procent tot 2178 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,2 procent in tot 5228 punten.

Volgens Fischer voldoen de economische ontwikkelingen in de VS al nagenoeg aan de doelen die de Fed met zijn monetaire beleid nastreeft. Hij verwacht bovendien dat de economische groei in de VS de komende kwartalen verder aantrekt.

Medivation won in de vroege handel krap 20 procent aan beurswaarde. Pfizer telt circa 14 miljard dollar in contanten neer voor zijn kleinere branchegenoot. Het aandeel Pfizer verloor in de vroege handel 0,2 procent.