economie

Wall Street opent lager

Door ANP - 19 augustus 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen begonnen aan de handelsdag. Beleggers verwerkten in de staart van deze cijferperiode kwartaalresultaten van onder meer machinebouwer Deere. Er waren vrijdag geen macro-economische cijfers om richting te geven aan de handel.

De Dow-Jonesindex opende 0,3 procent lager op 18.533 punten. De S&P noteerde ook 0,3 procent in de min op 2179 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor eveneens 0,3 procent op 5224 punten.

Deere kwam met een winst van 4,2 procent goed uit de startblokken. De maker van landbouwmachines liet voorbeurs weten dat de winst dit jaar dankzij kostenbesparingen hoger zal uitvallen dan eerder gedacht. De winst en omzet gingen afgelopen kwartaal omlaag als gevolg van de zwakte op de agrarische markt.