economie

Wall Street opent licht lager

Door ANP - 03 augustus 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag licht lager aan de handelsdag begonnen. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer cijfers van salarisstrookverwerker ADP over de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven. Mediaconcern Time Warner stond in de belangstelling na de publicatie van zijn kwartaalcijfers.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent in de min op 18.299 punten. De S&P 500 verloor 0,2 procent tot 2153 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq daalde eveneens met 0,2 procent tot 5129 punten.

Time Warner won in de vroege handel 2,6 procent. Het mediaconcern gaf aan dat het een belang van 10 procent neemt in muziekstreamingdienst Hulu. Verder gingen de winst en omzet van het bedrijf afgelopen kwartaal omlaag. Wel verhoogde Time Warner wel zijn prognoses voor het gehele jaar.