economie

Wall Street opent nagenoeg vlak

Door ANP - 01 augustus 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn maandag zonder grote koersuitslagen van start gegaan. Beleggers verwerken onder meer de miljardenovername van zonnepanelenmaker SolarCity door autobouwer Tesla. Verder is het relatief rustig wat betreft bedrijfsnieuws en macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent in de min op 18.423 punten. De S&P zakte eveneens 0,1 procent tot 2172 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq koerste nagenoeg onveranderd op 5164 punten.

SolarCity ging in de eerste handelsminuten omlaag. Het aandeel koerste 4,7 in de min. Tesla zelf verloor 1 procent. Met de overname is 2,6 miljard dollar gemoeid. Tesla-topman Elon Musk staat ook aan het hoofd van SolarCity en had al eerder gehint op de deal.