economie

Wall Street opent vlak

Door ANP - 17 augustus 2016

NEW YORK (ANP) – De beursgraadmeters in New York zijn woensdag zonder grote uitslagen geopend. Beleggers kijken uit naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve, die om 20.00 uur (Nederlandse tijd) worden gepubliceerd. Verder kwamen er voorbeurs cijfers van de winkelketens Lowe’s en Target.

De Dow-Jonesindex stond vlak na de opening 0,1 procent in de min op 18.527 punten. De S&P 500 zakte ook 0,1 procent, naar 2176 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq gaf met 5223 punten eveneens 0,1 procent prijs.

Winkelconcern Target leverde 6 procent in, nadat het zijn winstverwachting voor het hele jaar had verlaagd, onder meer vanwege afzwakkende verkopen in het afgelopen kwartaal. Doe-het-zelfketen Lowe’s kwam ook met teleurstellende kwartaalresultaten naar buiten en verloor 5 procent.