economie

Wall Street opent vrijwel vlak

Door ANP - 24 augustus 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met minieme verliezen geopend. Beleggers moesten het doen zonder groot richtinggevend nieuws. De markt is vooral in afwachting van de speech die Fed-president Janet Yellen vrijdag houdt op de topconferentie van centrale bankiers in Jackson Hole.

De Dow-Jonesindex stond vlak na de opening 0,1 procent lager op 18.521 punten. De S&P 500 zakte ook 0,1 procent, naar 2184 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq gaf eveneens 0,1 procent prijs, bij 5255 punten.

De Amerikaanse centralebankpresident kan met haar toespraak meer licht werpen op de mogelijkheid of de rente al volgende maand wordt verhoogd. Andere Fed-bestuurders wezen de afgelopen dagen nadrukkelijk op die mogelijkheid. In de markt wordt de kans op die stap inmiddels geschat op 28 procent, maar de meeste Fed-watchers rekenen op een renteverhoging in december.