economie

Wall Street voorzichtig uit startblokken

Door ANP - 18 augustus 2016

NEW YORK (ANP) – De beursgraadmeters in New York zijn donderdag zonder grote bewegingen geopend. Beleggers hebben de notulen van de meest recente rentevergadering van de Federal Reserve, die woensdag naar buiten kwamen, nog vers in het geheugen. Verder verwerkten ze wat macro-economische cijfers en resultaten van Cisco Systems en Wal-Mart.

De Dow-Jonesindex opende nagenoeg onveranderd op 18.578 punten. De S&P 500 steeg 0,1 procent naar 2183 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won ook 0,1 procent op 5231 punten.

Cisco Systems leverde 1,6 procent in na de bekendmaking wereldwijd 5500 banen te gaan schrappen, ofwel 7 procent van het personeelsbestand. Volgens de producent van netwerkapparatuur is dat nodig om de kosten in de hand te houden.

Wal-Mart werd door beleggers beloond met een plus van 2,6 procent. Het supermarktconcern gaf na een goed tweede kwartaal aan positiever te zijn geworden over de winst voor het gehele jaar. Het bedrijf zag de verkopen in Amerikaanse winkels die minstens een jaar open zijn sterker stijgen dan analisten hadden verwacht.