economie

Weinig beweging op Wall Street

Door ANP - 24 augustus 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de handel licht in de min. Bij gebrek aan richtinggevend nieuws bleef de markt wachten op de speech die Fed-president Janet Yellen eind deze week houdt op de topconferentie van centrale bankiers in Jackson Hole.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent lager op 18.525 punten. De S&P 500 zakte 0,2 procent, naar 2183 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq gaf 0,1 procent prijs, bij 5252 punten.

Beleggers hopen dat de Amerikaanse centralebankpresident met haar toespraak meer licht werpt op op een mogelijke renteverhoging volgende maand. Andere Fed-bestuurders wezen de afgelopen dagen nadrukkelijk op die mogelijkheid. In de markt wordt de kans op een rentestap inmiddels geschat op 28 procent, maar de meeste Fed-watchers rekenen op een verhoging in december.

Teleurstellende cijfers

Teleurstellende cijfers over de Amerikaanse woningmarkt aan het begin van de handelsdag kregen de markten niet in beweging. De verkoop van bestaande woningen daalde in juli met 3,2 procent ten opzichte van de voorgaande maand, waar economen uitgingen van een min van 1,1 procent. Een dag eerder kwam er nog goed nieuws over de verkoop van nieuwbouwwoningen.

Bij de bedrijven viel kledingfabrikant Express op met een forse koersdaling van 24 procent. De onderneming presenteerde kwartaalcijfers en verwachtingen die achterbleven bij de verwachtingen van analisten.

Garmin

Ook Garmin ging naar beneden. De maker van navigatieapparatuur en sporthorloges leverde 5,3 procent in na een afwaardering door Goldman Sachs.

De olieprijzen gingen omlaag nadat bekend werd dat de voorraden ruwe olie meer stegen dan verwacht. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3 procent naar 46,67 dollar. Een vat Brent-olie werd 1,8 procent goedkoper op 49,05 dollar.

De euro werd voor 1,1267 dollar verhandeld, tegen 1,1252 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.