economie

Winst Rabobank zakt fors

Door ANP - 18 augustus 2016

UTRECHT (ANP) – Rabobank heeft zijn nettowinst afgelopen halfjaar met 39 procent zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. De bank was meer geld kwijt aan zijn reorganisatie, nam een forse voorziening voor de compensatie van ondernemers met rentederivaten en had bovendien last van de onrust op de financiële markten.

Rabobank meldde donderdag een nettowinst van 924 miljoen euro over de eerste zes maanden van dit jaar, tegen een plus van 1,5 miljard euro een jaar eerder. Ondanks die daling lieten alle commerciële bedrijfsonderdelen van de bank wel een beter resultaat zien dan in de eerste zes maanden van 2015. Dankzij het herstel van de economie zag Rabo de kosten van oninbare leningen bovendien met 208 miljoen euro dalen, naar 148 miljoen euro.