economie

Yellen helpt beurzen iets verder omhoog

Door ANP - 26 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenmarkten zijn vrijdag met winst het weekeinde ingegaan. De handel verliep rustig maar kreeg tegen het einde een duwtje in de rug van Fed-president Janet Yellen. Zij zinspeelde op een spoedige renteverhoging in de Verenigde Staten.

In Amsterdam sloot de toonaangevende AEX-index 0,7 procent hoger op 453,01 punten. De MidKap eindigde nagenoeg vlak op 644,94 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs gingen 0,3 tot 0,8 procent hoger de handel uit.

In een toespraak bij de jaarlijkse top van centrale bankiers in Jackson Hole zei Yellen dat de Amerikaanse economie zich op vrijwel alle fronten goed blijft ontwikkelen. Dat verschaft de Federal Reserve, de koepel van centrale banken, steeds sterkere argumenten om de rente te verhogen.