economie

Ziggo en Vodafone mogen fuseren

Door ANP - 03 augustus 2016

BRUSSEL (ANP) – Kabelmaatschappij Ziggo en telecombedrijf Vodafone Nederland mogen hun krachten bundelen. De Europese Commissie liet woensdag weten geen bezwaren in de samensmelting te zien, op voorwaarde dat Vodafone zijn afdeling voor vaste telefoonlijnen afstoot. Dat had het bedrijf zelf al aangeboden.

Met die maatregel ,,kunnen de Nederlandse consumenten concurrerende prijzen en een goede keuze behouden”, aldus EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging). Overigens had de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de gevolgen van de voorgenomen fusie zelf willen onderzoeken, maar dat wees Brussel af.

Vodafone en Ziggo-moederbedrijf Liberty Global kondigden in februari aan hun Nederlandse activiteiten samen te willen voegen. Daarmee krijgt Nederland na KPN een tweede speler op de telecom- en televisiemarkt die in het hele land vaste én mobiele diensten kan aanbieden met een eigen netwerk.