economie

Zonnige dag op Europese beurzen

Door ANP - 23 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag met fraaie winsten gesloten. Tijdens een rustige handelssessie kregen beleggers redelijk opbeurende berichten over de Europese economie en kwartaalcijfers van enkele bedrijven.

In Amsterdam sloot de AEX-index met een winst van 1 procent op 452,18 punten. De MidKap steeg 0,6 procent naar 647,80 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt wonnen 0,6 tot 0,9 procent.

Uit nieuwe schattingen bleek dinsdag dat de economische groei in de eurozone deze maand wat is aangetrokken ten opzichte van juli. Vooral bij dienstverleners groeide de activiteit, terwijl de toename van de bedrijvigheid in de industrie wat afzwakte. Per saldo was de vooruitgang wat sterker dan verwacht.