economie

AEX met verlies de handel uit

Door ANP - 14 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies de handel uitgegaan. Daarmee kreeg de koersdaling van de afgelopen dagen een verder vervolg. Elders in Europa sloten graadmeters ook overwegend in het rood. Onzekerheid over het toekomstige beleid van centrale banken bleef de beurshandel domineren. De dalende olieprijs drukte daarbij het sentiment.

De AEX-index sloot na een relatief kalme sessie 0,4 procent lager op 441,03 punten. De MidKap verloor 0,3 procent en sloot op 633,91 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,4 procent. De FTSE in Londen boekte een plusje van 0,1 procent.

Bij de Amsterdamse hoofdfondsen was biotechbedrijf Galapagos veruit de sterkste stijger met een winst van 3,6 procent. Onderaan stond Altice met een min van 2,4 procent. Een Frans dochterbedrijf van het kabelconcern hangt mogelijk een miljoenenboete boven het hoofd.